Регистрация

Руло от картофи с извара, зеленчуци и маслини



Руло от картофи с извара, зеленчуци и маслини
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1169

Солено руло от картофено пюре с млечна плънка, масло и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Картофено руло за ордьовър, гарнитура и дори безмесно основно - звучи страхотно за всеки сезон, защото е питателно, вегетарианско, много апетитно и изглежда оригинално. В канала Dazzle Spoon го приготвят с плънка от извара и кисело мляко, добавки от чушки, моркови, кисели краставички и маслини, но всъщност с пълнежа може да се импровизира, като някои от продуктите се заменят с колбас, целина, варени яйца, грах или царевица от консерва, пресни листа магданоз или копър. Рецептата търпи импровизации според вкуса и наличните продукти, но основата на приготвяне е една и съща.

Първо картофите се слагат да се сварят в подсолена вода. Ако ги варите с обелката, пюрето ще е по-лесно за навиване. А докато те се готвят, можете да си направите останалите компоненти. Сварете си морков, ако ще слагате. Нарежете на ситно чушките и маслини без костилка. В купичка смесете изварата с кисело мляко и при необходимост добавете сол. Готовите картофи обелете докато са топли, добавете сол и масло и намачкайте на гъсто пюре.

Следва да разстелите пюрето върху хартия за печене - задачата е сложна, но опитайте с мокри ръце и обратната страна на мокра лъжица. После намажете крема от извара и разпределете избраните от вас зеленчуци и добавки. Завийте на руло и приберете в хладилника за 1 час да се стегне. След това остава да нарежете, да поднесете, да се насладите - както на вкуса, така и на комплиментите към готвача.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта