Регистрация

Пиле със самбар масала

Пиле със самбар масала
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 2732

Пиле по индийски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. зеленчуково олио
  • 5 пилешки бутчета (само долната част)
  • 1 червена сладка чушка
  • 1 зелена сладка чушка
  • 1 средна глава лук
  • 2 ч.л. счукан чесън
  • 1 ч.л. джинджифил на прах
  • 2 с.л. печени фъстъци
  • 1 с.л. самбар на прах (има го в индийските магазини за хранителни стоки, ако не - заменете с къри на прах)
  • 1/3 ч.ч. кокосово мляко
  • 1 ч.ч. вода
  • сол и пипер на вкус
  • лют сос (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Нарежете чушките и лука на средно големи квадрати.

2. Загрейте тиган или уок на средно висока температура.

3. Сложете бурчетата в тигана и поръсете със сол.

4. Когато бутчетата покафенеят леко, прибавете нарязаните зеленчуци и пържете на силен огън в дълбок тиган с малко мазнина няколко минути.

5. Прибавете фъстъците, чесъна, джинджифила и самбара. Пържете около 5 мин.

6. Сипете кокосовото мляко и водата и оставете да кипне.

7. Овкусете със сол.

8. Ако го предпочитате пикантно, добавете лют сос.

9. Поднесете със задушен ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта