Регистрация

Крем супа от целина с ябълки и сметана

Крем супа от целина с ябълки и сметана
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1008

Супа от пюрирана целина със сметана и ябълки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г корен целина
  • 3 с.л. олио
  • 2 ябълки
  • 1,2 л зеленчуков бульон (можете да разтворите 3 кубчета сух зеленчуков бульон в това количество вода)
  • 200 мл кокосова сметана (можете да сложите и млечна течна незаквасена сметана, ако не държите супата да е постна)
  • сол и пипер на вкус (при необходимост)
  • студено пресован зехтин

Начин на приготвяне:

1. Целината разрежете на четвъртини и обелете. След това нарежете на кубчета.

2. Сипете олиото в тенджера и добавете целината. Пуснете котлона на умерен огън, разбъркайте и оставете да се запържи.

3. През това време обелете и почистете ябълките и също ги нарежете на кубчета. Прибавете в тенджерата.

4. След 5 минути бъркане залейте със зеленчуковия бульон. Оставете да ври 25 минути.

5. Пюрирайте с пасатор за супи. Добавете сметаната и разбъркайте. Опитайте на вкус и при необходимост ръснете сол и пипер.

6. Разпределете в индивидуални порции и покапете със студено пресован зехтин.

 

Източник: YouTube/Schnelle Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта