Регистрация

Риба върху пергамент с масло



Риба върху пергамент с масло
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1754

Печена риба на тиган върху хартия - бързо, лесно и елегантно.

Оцени рецептата
Любима рецепта

За да сготвите елегантна риба у дома не е необходимо да полагате много усилия, да влагате много продукти и да използвате скъпи и екзотични рибни филета. Каналът Всегда Вкусно показва как за по-малко от половин час можете да сервирате страхотна риба, готвенето на която няма да омирише цялата кухня, нито пък изисква каквито и да е умения и познания в кухнята. В канала избират филе от сьомга, но рецептата е приложима за всякакво обезкостено рибно филе - особено за бяла риба. Ако готвите риба тон, намалете времето на термичната обработка. Останалото е лесно и бързо.

Филето риба се порцира, като порцията трябва да е между 180 и 250 грама. Вие преценете дали целите гурме или наяждане. Следва да поръсите филето с картофено или цареично нишесте. Изрежете лист хартия за печене според големината на тигана и подгрейте. Работете само на умерен огън. Сложете филетата задължително с кожата надолу. Между тях пуснете по малко масло. Горната част овкусете със сол и бял пипер. След 4-5 минути обърнете. Овкусете и страната с кожата със сол и бял пипер и печете до готовност.

Сервирайте с пресни зеленчуци, резен лимон и въглехидрат по желание - картофи, ориз, киноа, бобена салата, папуда, грах с мента или каквото ви е на душата. Ето как бързо да спретнете изненада за Никулден или специална вечеря.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта