Регистрация

Ръжен хляб със спирална украса



Ръжен хляб със спирална украса
Средно   |   Порции 2 хляба   |   Видяна: 1502

Хляб с бяло и ръжени брашно и спирална украса.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 07.02.2018

Хлябът е насъщен за тялото и душата, но може да бъде и за очите. Красив хляб в стил мраморен кейк правят Лора и Стоян, като не променят особено вкуса на тестеното изделие, а просто създават уникална визия, която да радва с шарени краски. Този хляб е използван за прословутия сандвич в закусвалнята от филма Когато Хари срещна Сали. От свързаните рецепти вдясно ще разберете как се прави и прословутото телешко за сандвича и как се сглабя целия сандвич. Но сега се учим да правим хляба, който не е задължително да впрягате в по-сложни ястия. Можете просто да го изпечете, да го намажете с масълце и да си го хапнете. Децата особено ще му се зарадват.

В две еднакви купи изсипваме еднакви количества бяло и ръжено брашно и сол. В едната купа добавяме неподсладено какао. В два съда шупваме еднакви количества мая с вода и захар и изливаме в купите. Добавяме и еднакво количество разтопено масло и замесваме две теста - еднакви по своя състав, но едното бяло, а другото - тъмно. Намазваме ги със зехтин, връщаме в купите и покриваме с фолио. Оставяме да втасат.

Всяко тесто разделяме на 4 парчета, тях разточваме на правоъгълни кори и налагаме една върху друга като за един хляб ни трябват две бели и две тъмни. Започваме с бяла. След това завиваме на руло и така имаме две хлебчета. Прехвърляме ги в терин, намазняваме и изчакваме да втасат повторно. После изпичаме и се радваме на красота и вкус.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта