Регистрация

Лесна супа рамен с фиде

Лесна супа рамен с фиде
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 15004

Японска супа с фиде и скариди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 твърдо сварени яйца
  • сусамово олио
  • фиде
  • 2-3 скилидки чесън, ситно нарязани
  • същото количество джинджифил, ситно нарязан
  • 1-2 чили чушки, цели (ако искате, добавете още)
  • 750 мл бульон
  • 2 с.л. соев сос (или сос териаки)
  • 2 порции пиле (или скариди, тофу, и др.)
  • 5-6 гъби (за предпочитане кладница)
  • половин пак чой (или пълна шепа спанак)
  • шепа бобови кълнове
  • малко кориандър

За гарнитура:

  • 1-2 стръка зелен лук
  • сусам (по желание)
  • резен лайм (по желание)
  • още кориандър (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Задушете чесъна, джинджифила и чилито в сусамовото олио, след това добавете бульона и оставете да ври за 10 минути. Отцедете и запазете бульона, като изхвърлите съставките.

2. В останалия бульон, задушете пилето (или скаридите) и гъбите, докато се сварят (за 10 минути, ако използвате пиле). Оставете да се готвят без да завират – това ще направи пилето по-сочно.

3. Извадете пилето и гъбите и използвайте бульона да сварите фидето и пак чой. Когато са готови, разбъркайте при тях бобовите кълнове и кориандъра и сервирайте. Нарежете пилешките гърди възможно най-тънко и ги сложете върху фидето, направете същото и със свареното яйце, гарнирайте със зелен лук и залейте с останалия бульон.

4. Украсете със сусам и резенче лайм, ако искате.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
7
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
2
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта