Регистрация

Палак панир - сирене в спаначен сос по индийски

Палак панир - сирене в спаначен сос по индийски
Средно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 1088

Задушено сирене в сос от спанак, чесън и джинджифил.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г спанак
  • вода
  • сол
  • 45 г масло
  • 1/2 ч.л. семена ким
  • 1-2 люти чушлета
  • 5 скилидки чесън
  • 20 г корен джинджифил
  • 1 глава лук
  • 1 домат
  • 1/2 ч.л. куркума
  • по 1/2 ч.л. кимион и кориандър
  • 4 с.л. течна готварска сметана
  • 1/2 ч.л. гарам масала
  • 250 г сирене (може да използвате твърдо бяло сирене или да заложите на тофу)

Начин на приготвяне:

1. Кипнете около 2 литра вода, разтворете в тях 1 с.л. сол и изсипете измитите листа спанак за 1 минута във водата. След това отцедете през гевгир, шокирайте под течаща студена вода, изстискайте спанака и нарежете без да го ситните особено.

2. Сгорещете в тиган 15 г от маслото, добавете спанака и гответе 3-5 минути като разбърквате периодично. Прехвърлете в купата на пасатора заедно с мазнината от тигана (ако има неабсорбирана).

3. Почистете тигана и сгорещете в него още 15 грама масло. Запържете семената ким, наситнените люта чушка, чесън и джинджифил за 2-3 минути. Добавете наситнения лук и гответе още 3 минути. Следва домата на кубчета и три минути готвене. После се овкусява с куркума, кимион и кориандър и се готви при разбъркване още минута.

4. Съдържанието на тигана се изсипва в купата на пасатора при сапанака. Доливат се 100 мл вода и се пюрира.

5. В отново почистения тиган се разтапят 15 грама масло и се изсипва пюрираният сос. След минута се наливат още 80-100 мл вода. Добавят се 2 с.л. сметана, гарам масала и сол на вкус. Кипва се.

6. Сиренето се нарязва на парчета и се изсипва в соса. Готви се няколко минути.

7. Ястието се разпределя в порции, покапва се с по 1 с.л. сметана и се сервира.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта