Регистрация

Блага баница с бити яйца, захар и сироп



Блага баница с бити яйца, захар и сироп
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 894

Сладка баница за десерт с яйца и захар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Десертна баница с яйца и захарен сироп готви Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев като прави различна баница без сирене, идеална за десерт или закуска. Това е сиропиран сладкиш с пухкав яйчен крем, който можете да приготвите доста по-бързо и лесно от обикновената баница. Пък и е различен десерт с кори за баница.

Първо в купа се разбиват яйцата със захарта докато станат на пухкав крем. Добавя се олио и се разбива отново. В намаслена тава се поставят две кори, 2-3 черпака от крема, пак кори, пак крем и така - докато се завърши с крем. За да има апетитна визия и по-плътен вкус, баницата се залива с разтопено масло, нарязва се на квадрати и се пъхва в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-35 минути. Наблюдавайте горната кора и се ориентирайте по нея за готовността. Печете една идея под средното ниво на фурната, за да не прегори преди да е готова.

А веднага щом сложите в печката, направете захарния сироп, като кипнете вода със захар и добавите ванилия или розова вода. След това охладете сиропа. Горещата баница се залива с охладения сироп непосредствено след изпичане. А после е добре да почакате малко, за да се напои хубаво. Точните продукти за този сладкиш можете да видите на списък в края на видеото по-горе.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта