Регистрация

Пуешко с бекон, спанак и бяло вино



Пуешко с бекон, спанак и бяло вино
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 652

Руло от пълнени пуешки гърди със спанак и кашкавал, увито в ленти бекон и сготвено на фурна в бяло вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Апетитно пуешко руло с плънка от лук, спанак и кашкавал, което се готви в бяло вино с лимони и магданоз под обвивката на шарени ленти бекон, правят в канала Всегда Вкусно. Това е ястие за ценители, богато на протеин и сравнително диетично, способно да омае сетивата с вкуса и блазнещата си визия. Можете да го сервирате на празник или официална вечеря, както и да изглезите семейството с него.

Първо се прави плънката като се запържва лук, добавя се спанак с лимонов сок, за да не потъмнява и се овкусява с подправки. Охлажда се и се смесва с настъргано твърдо жълто сирене от вид по избор. Можете да заложите на моцарела, чедър, пармезан или друго вместо кашкавал. Следва пуешкото филе да се изтъни на пеперуда. Гледайте видеото, за да разберете точно как става. Изтъненото парче месо се пълни със спаначената част и се завива на руло. След това се увива в ленти бекон. Поставя се в тава върху стръкове магданоз и резени лимон. Сипва се бяло вино встрани, а рулото се покапва с мазнина. Увива се във фолио.

Пече се 30 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна, а след това се разгръща и се залива със соса от готвенето. Допича се на същата температура още 30 минути вече без фолио. Точните грамажи на продуктите и стъпките на готвене можете да видите ТУК.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта