Регистрация

Салата с пилешко, краставици и репички



Салата с пилешко, краставици и репички
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1857

Свежа салата с варено пилешко и хрупкави зеленчуци с майонезен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 23.05.2017

Пищна салата с пилешко месо, много зеленчуци и млечен дресинг с майонеза правят Лора и Стоян като предлагат от една рецепта да изберем дали ще сервираме предястие или пък основно, защото порциите са големи, а съдържанието - хранително, въпреки големия процент зеленчуци в храната. Може би наличието на филийка препечен хляб е разковничето, което превръща салатата в засищащо диетично основно ястие, подходящо за обяд или вечеря.

Започваме с варенето на пилето, което е и бавната част в рецептата. Педантично първо отделяме гърдите от птицата и слагаме останалата част да се готви, след кипване се добавят гърдите и 20-тина минути по-късно се махат от тенджерата, а остатъка от пилешкото продължава да ври. Правим така, защото гърдите съдържат бяло месо, което се вари по-бързо, а при прекомерно готвене губи сочността си. После мръвките се обезкостяват и нарязват на кубчета.

Все пак варенето отнема време, през което не е нужно домакинята да скучае. Тогава е моментът да нарежете останалите продукти - репичките на кръгчета, краставицата на полумесеци, морковите на ленти, а лука, пресния лук и магданоза - ситничко. Също така към тях да прибавите намачкан чесън, който дарява ястието с особена свежест, но пък дъхът ви няма да се зарадва на същото.

Накрая месото и зеленчуците се обединяват, подправят се с кимион, куркума, кориандър, сол и пипер и се заливат с майонеза и кисело мляко. Всичко се разбърква заедно и се сервира върху листенца прясна салата. Остава ви само да си налеете чаша охладено бяло вино.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта