Регистрация

Турски плачещ кекс с шоколад и сметана



Турски плачещ кекс с шоколад и сметана
Трудно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 2650

Шоколадов турски сладкиш в стил сиропиран кекс с глазура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Шоколадов кекс с млечна заливка, сиропиран с мляко, покрит със сметана и завършен с шоколадова коричка приготвя Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев. Това е пленяващ десерт с шоколад и сметана, който вдига нивото на домашните кексове и измества браунито като първенец на любимите шоко кейкове. Направата не е сложна, а на финала се получава пленителен и сочен кекс с глазура - радост за очите и устата.

Първо се прави кексовата смес като се разбиват яйца със захар, добавя се мляко, олио, брашно, пресято какао и на финала ванилия и бакпулвер. Тестото се пече на 175 градуса с вентилатор за 25 минути. А докато се готви, се прави шоколадовия сос. За него се подгрява мляко със захар и какао, добавя се шоколад и щом се разтопи, се маха от котлона. Не бива да кипва. Докато сосът е топъл, се монтира със студено масло. После се оставя хубаво да се охлади. Същото се прави и с изпечения сладкиш.

Отделно се разбива млечна сметана на пяна. Кексът се сиропира с мляко, маже се с нея и се залива с шоколадовия кувертюр. Оставя се да попие и после можете да хапвате. Точните продукти ще откриете в края на видеото на Иван Звездев по-горе.

Рейтинг и коментари (4)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта