Регистрация

Солени макарони с кайма и лук

Солени макарони с кайма и лук
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1105

Паста с кайма и доматен сос на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 350-400 г макарони
  • 700 г кайма
  • 2-4 скилидки чесън
  • 1 с.л. олио
  • 2 средни глави лук
  • 3 с.л. кетчуп или 3 с.л. доматено пюре + 1 ч.л. захар
  • 3 л вода + 1 с.л. сол
  • сол и пипер на вкус
  • лют пипер по желание
  • магданоз
  • зехтин Extra Virgin

Начин на приготвяне:

1. Лука наситнете, чесъна намачкайте или си пригответе обелените скилидки за минаване през преса, а водата сложете да кипва в голяма тенджера.

2. Сгорещете олиото в голям тиган на умерен огън и запържете в него чесъна за 30 секунди. Добавете каймата и бъркайте и рохкайте докато се разпадне на трохи.

3. В заврялата вода разтворете 1 с.л. сол и изсипете макароните или друг вид паста по избор. Варете с 1 минута по-малко от указаното на опаковката.

4. Добавете лука при разпадната на трохи кайма и овкусете със сол, пипер и лют пипер на вкус. Прибавете кетчупа или доматено пюре със захар. Разбъркайте, намалете огъня и оставете да се готви докато станат готови и макароните.

5. Гребнете 5-6 с.л. вода от варенето на пастата и прехвърлете в тигана. Оставете да къкри докато отцедите останалата паста от водата на варенето.

6. Изсипете макароните в тигана и нежно бъркайте и гответе докато всички компоненти се смесят добре.

7. Прехвърлете в индивидуални порции и по желание поръсете с наситнен магданоз и покапете със зехтин.

 

Източник: YouTube/Кулинарка

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта