Вкусна кадифена рибена супа
Рибена крем супа с картофи и целина.
Необходими продукти:
- 600 г риба за супа или останало рибено филе
- 2 големи картофа
- 10 малки стръка целина
- 1 праз
- 1 голям пресен домат
- 1 глава лук
- 1/2 лимон
- зехтин
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Измийте рибата и я сложете в тенджерка с кипяща вода. Отстранете пяната от повърхността на водата. Оставете да се вари 30 мин.
2. Извадете рибата от тенджерата и охладете. Отделете месото от костите и прецедете бульона през сито. Сложете го отново в тенджерката.
3. Нарежете зеленчуците на големи парчета и ги прибавете в бульона. Овкусете със сол, сок от лимона и малко зехтин и варете 45 мин. Прибавете вода, ако е необходимо.
4. Оставете да се охлади за известно време и сложете в кухненския робот, докато се посгъсти и стане с кадифена консистенция.
5. Сложете отново в тенджерката и прибавете рибата (ако сте използвали цяла риба, сложете само малко от месото й в супата, а останалото поднесете в чиния със зехтин и лимон отгоре). Оставете да заври само за 5 мин.
6. Поднесете супата гореща с малко прясно смлян пипер отгоре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ