Регистрация

Свинско с картофи и кашкавал по френски



Свинско с картофи и кашкавал по френски
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 849

Френска мусака с късчета свинско, картофи, лук и коричка от кашкавал със сметана и майонеза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Месо по френски - обикновено в кулинарията така наричат мръвките, запечени с картофи под коричка от кашкавал и сметана. Именно такова свинско показват в канала Всегда Вкусно, като го приготвят на ястие, подобно на обичаната от българина мусака, но с френска нотка.

Свинкото месо се реже на хапки, по-малки от средно статистическата хапка. Прехвърля се в купа, овкусява се със сол, пипер и сух риган и се разбърква. Оставя се настрана. Картофите се режат на кубчета като за мусака, поръсват се със сол и се заливат с вода, за да пуснат нишестето си и ястието да е по-диетично и леко. Кашкавалът се рендосва, а лукът се наситнява. Следва сглабянето на ястието.

Можете да използвате рингове, за да се получат индивидуални порции. Същото става и с по-големите купички за брюле. А ако искате типичната визия на мусака, то тогава редете в намазнена тава. На първи пласт се разпределят отцедените от водата картофи, които можете да ръснете с още малко сол. Върху тях се прави ред от свинското месо. Над него се поръсва наситнения лук. На финала се маже с апетитната коричка от рендосан кашкавал, смесен със сметана и майонеза. А после се пече за 45-55 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Точните прудкти и стъпки на готвене можете да видите ТУК, а от видеото по-горе ще разберете как се прави тази вкусна идилия.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта