Регистрация

Картофи с консерва риба в яйчен сос със сметана и кашкавал

Картофи с консерва риба в яйчен сос със сметана и кашкавал
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 553

Картофена запеканка с риба и лук тип муска с риба и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 картофа + вода + 1 ч.л. сол
  • 1 много голяма глава лук
  • 3 с.л. олио
  • сол и пипер
  • 20 г масло
  • 2 консерви сардини или друга консерва риба в растително масло - 250-300 г общо
  • 3 яйца
  • 200 мл млечна незаквасена готварска сметана
  • 150 г кашкавал или дрруго твърдо сирене

Начин на приготвяне:

1. Картфите обелете, измийте и нарежете на кубчета колко половин хапка. Измийте под течаща вода отново, прехвърлете в тенджерка, залейте с вода и сложете да кипват. Добавете 1 ч.л. сол и варете на умерен огън 10 минути след кипването.

2. През това време нарежете лука на полумесеци и сгорещете олиото в тиган на умерен огън. Запържете лука докато покафенее - ако загаря намалете температурата, но все пак трябва да е златен преди да го махнете от печката.

3. Рибата отцедете от мазнината, прехвърлете в чиния и намачкайте с вилица.

4. Намажете с маслото дъното на неголяма тава (около 26 см. диаметър, ако е кръгла и около 18 х 24 см. ако е правоъгълна. Изсипете половината (на око) картофи, като ги отцедите добре от водата на варенето. Овкусете със сол и пипер. Върху тях разпредлете лука, после и рибата. Отгоре добавете останалите картофи като пак ръснете сол и пипер.

5. В купа разбийте яйцата със сметаната и още сол и пипер. Залейте ястието с тази смес и пъхнете в загрята на 200 градуса фурна за 35 минути.

6. Рендосайте кашкавала или друго избрано от вас твърдо сирене. Поръсете гозбата и оставете да се готви още 10-тина минути до образуването на апетитен загар.

7. Нарежете на парчета и сервирайте като мусака.

 

Източник: YouTube/Essen Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта