Регистрация

Огретен с брюкселско зеле

Огретен с брюкселско зеле
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4540

Вкусен огретен с горгонзола и орехи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • около 20 бр. брюкселско зеле, измито и почистено
  • парче сирене горгонзола (на вкус)
  • 1 ч.ч. нарязани орехи
  • 1/2 ч.ч. фина галета
  • зехтин
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

Кипнете в подсолена вода или задушете брюкселското зеле до омекване.

Намаслете тиган със слой зехтин и поръсете с галета. 

Отцедете свареното брюкселско зеле и го сложете в съда.  

В купа смесете галетата със зехтина, солта, пипера и нарязаните орехи.

Нарежете сиренето на малки кубчета и ги подредете върху брюкселското зеле. Отгоре поръсете със сместа с галетата.

Сложете в сгорещена фурна и изпечете огретена.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
2
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта