Регистрация

Огретен от карфиол

Огретен от карфиол
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 4247

Печен карфиол с паста и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 г макарони пене
  • 1 голям карфиол
  • 200 г сметана
  • 3-4 стръкчета прясна мащерка
  • шепа сирене по избор
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната до 220 градуса.

2. Разделете карфиола на малки розички и измийте.

3. Сварете 2 литра вода (трябва ви повече вода, защото варите паста и карфиол заедно).

4. В голям тиган бавно загрейте сметаната, добавете мащерка, сол и пипер.

5. Сварете макароните и в последната минута и половина добавете карфиола.

6. Когато розичките изплуват ги извадете и ги изсипете в тигана, като ги объркате хубаво със сметановия сос.

7. Отцедете готовата паста и изсипете в тава за печене. Върху макароните излейте соса с карфиола и наредете сирене по вкус. Печете за 20-25 минути, докато карфиолът стане златист.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта