Регистрация

Кюфтета от карфиол с коричка от галета

Кюфтета от карфиол с коричка от галета
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1811

Карфиолни кюфтета с чеснов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г карфиол
  • 1 яйце
  • сол и пипер
  • по няколко стръка копър и магданоз
  • 6 с.л. галета
  • 1 с.л. олио
  • 20 г масло
  • чеснов сос за поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. Карфиола накъсайте на съцветия. Кипнете вода, подсолете я и пуснете цветчетата за 6 минути във врящата вода на силен огън под пкапак.

2. Готовия карфиол отцедете от водата, изчакайте минутка да се изсуши останалата течност от него и прехвърлете в купа. Намачкайте с чукче за чесън или преса за картофи.

3. Добавете разбитото яйце при картфиола, овкусете със сол и пипер, прибавете наситнените листа на копъра и магданоза и 3 с.л. галета. Разбъркайте.

4. Сипете си галета в чинийка, а в тиган сгорещете маслото и олиото.

5. Оформяйте с мокри ръце от сместа малки леко сплеснати кюфтенца и печете на умерен огън в намазнения тиган от двете страни за по 4-5 минути.

6. По желание поднесете с чеснов сос. Него можете да си приготвите като смесите 1 с.л. майонеза с 1 ч.л. кисело мляко, 2-3 намачкани скилидки чесън и наситнен копър.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта