Регистрация

Шишчета от мариновано пилешко с чушки

Шишчета от мариновано пилешко с чушки
Лесно   |   Порции 6 броя   |   Видяна: 935

Мариновани пилешки гърди на шиш с аромат на чесън и джинджифил.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 скилидки чесън
  • 15 г пресен джинджифил
  • 1 с.л. захар
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 150 мл соев сос
  • 1 чили чушка
  • 750 г пилешки гърди без кост и кожа
  • 2 сладки чушки

Начин на приготвяне:

1. Намачкайте скилидките чесън и ги прехвърлете в купа. Добавете наситнения или рендосан на ситно джинджифил, захарта, лимоновия сок, соевия сос и нарязаната на ситно люта чушка. Разбъркайте.

2. Нарежете на хапки пилешкото филе и пуснете хапките в соса. Разбъркайте и оставете настрана между 30 минути и 1 нощ.

3. Чушките нарежете на големи парчета. Ако използвате дървени шишове, е добре предварително да ги накиснете във вода.

4. Взимайте месце от маринатата, нанизвайте на шиша, след това чушка, после пак месо. Завъшете с чушка. От това количество се получават около 6 шишчета.

5. Подредете върху решетка в тава и намажете с четка с част от маринатата.

6. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15-17 минути. Извадете и веднага намажете с още от останалата в купата марината. След 3-4 минути сервирайте без да връщате обратно във фурната.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта