Регистрация

Спагети със сос от пилешки дробчета



Спагети със сос от пилешки дробчета
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1322

Папарделе със сос пате и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 05.07.2018

Прясна паста с пилешки дрбчета готвят Лора и Стоян като представят сос пате или пастет от пилешки дробчета с червено вино, масло и мащерка. Получават се спагети със странен цвят, които се освежават с пресни зеленчуци.

Лук шалот и чесън се запържват в олио. Добавят се дробчетата, готвят се 2 минути, обръщат се и се поръсват с наситнена прясна мащерка. Готвят се още минута, налива се червено десертно вино, овкусява се със сол и пипер, къкри 60-тина секунди и на финала се добавя студено масло и се пасира. Така сос пате е готов.

Пастата се сварява в подсолена вода в съотношение 100 г тестено изделие на литър вода. Отцежда се и се прехвърля в тигана със соса. Разбърква се, добавят се наситнени белени пресни домати и див лук. Разпределя се в порции, по желание се поръсва с рендосано жълто сирене, още домати и див лук.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта