Регистрация

Огретен със сьомга и картофи

Огретен със сьомга и картофи
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 3539

Огретен с риба, картофи, брюкселско зеле и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г пушена сьомга
  • 1/2 кг картофи
  • 250 г брюкселско зеле
  • 1 ч.ч. мляко
  • 1/4 ч.ч. масло
  • 1/4 ч.ч. бяло пшенично брашно
  • 1 ч.ч. настъргано сирене (ементал, грюер или друго)
  • сол и пипер
  • индийско орехче

Начин на приготвяне:

1. Сварете и обелете картофите.

2. Сварете брюкселското зеле.

3. Направете светъл бешамел като загреете маслото в тенджерка и прибавите брашното.

4. Прибавете млякото в соса, като не спирате да разбърквате с бъркалка, за да не залепне.

5. Овкусете с индийско орехче и сол и пипер.

6. По желание, прибавете малко настъргано сирене в бешамела и ще се получи морни сос.

7. Нарежете картофите и брюкселското зеле на филийки.

8. Прибавете слой картофи, зеле, сьомга и сос в огнеупорен съд.

9. Редувайте слоевете, докато изразходвате всички необходими продукти.

10. Отгоре поръсете с останалото настъргано сирене.

11. Сложете да се пече в предварително загрята фурна на около 200°C за 20 мин., като проверявате от време на време да не изгори.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта