Регистрация

Пилешко със спагети и зеленчуци по азиатски

Пилешко със спагети и зеленчуци по азиатски
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2659

Китайски спагети с пилешко и зеленчуци в соев сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 л вода
  • 1 ч.л. сол
  • 150-200 г спагети (изберете алтернативен тип - соба, пълнозърнести, оризови, със сепия или друго по желание)
  • 1 с.л. олио
  • 200-250 г пилешко филе
  • 100-150 г тиквички + 1,5 с.л. олио
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • 1 червена сладка чушка
  • 2 скилидки чесън
  • щипка черен пипер
  • 1/2 ч.л. сух джинджифил
  • 5 с.л. соев сос
  • 1 с.л. захар
  • 1 с.л. оцет
  • лют сос на вкус и по желание
  • 1 стрък пресен лук
  • 2 ч.л. семена бял сусам
  • 1 с.л. сусамово олио, ако имате (ако не, можете да пропуснете)

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилешкото филе на тънки лентички с дължина около 4 см., моркова - на още по-тънки и дълги парченцца, лука на тънки полумесеци, чушката на лентички, а тиквичките - на полумесеци или дебели гредички. Чесъна намачкайте.

2. Сипете водата за варенето на паста да кипва. Щом заври, добавете 1 ч.л. сол и пуснете пастата да се вари според изнструкциите на опаковката.

3. В голяма тиган сипете 1 с.л. олио и щом се сгорещи силно на силен огън запържете пилешките филенца за 4 минути. Извадете в отделен съд.

4. На тяхно място изсипете тиквичките и добавете 1,5 с.л. олио. Гответе и бъркайте 2 минути, добавете моркова и гответе така още 1 минута. Следва лукът и минута готвене, чушката и 2 минути, после чесъна, черния пипер и сушения джинджифил. Разбъркайте и намалете огъня. Оставете за 2 минути докато направите соса.

5. Смесете соевия сос със захарта, оцета и лют сос в купичка и разбъркайте. Залейте ястието.

6. Върнете пилешкото в тигана, намалете огъня на слаб и отцедете сварената паста от водата на варенето. Прехвърлете и нея в тигана. Бъркайте и гответе 2 минути.

7. Поръсете нарязан на тръбички пресен лук и сусамови семена. Ако имате сусамово олио, сипете 1 с.л. и размешайте финално. После можете да разпределетите в индивидуални порции и да сервирате.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта