Регистрация

Свинско рагу с кисело зеле и ориз



Свинско рагу с кисело зеле и ориз
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 2489

Зимна гозба със свински кокали и кисело зеле.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Свинско с кисело зеле - любима народна манджа за зимата, в която може да се вложи и доза иноваторство, показва Ути Бъчваров в предаването Бързо, лесно, вкусно. Той нарича своето ястие Ризото с кисело зеле, но зад поиталианченото име се крие българска традиция.

Първо на котлона се слагат свински кокали в компанията на подправки по избор - бахар, черен пипер, дафинов лист и обрезки от зеленчуци. Сложете каквото ви се намира - моркови, пащърнак, праз лук, целина, лук. А после оставете да къкри 2-3 часа. Следва да ощипете месото от кокалите и да прецедите ароматния бульон.

В голям съд се разтапя свинска мас и в нея се запържва наситнено кисело зеле с червен пипер. В друг тиган се запържва ориз докато се "оцъкли". После се фламбира с червено вино и се готви в част от бульона. Месцата се добавят при зелето, малко по-късно и оризът влиза там и ястието е сглобено. Доливайте колкото бульон е необходимо и гответе до готовност.

По желание можете да сервирате с леко запържени със захар и сол наситнени дробчета и праз лук. Но и да пропуснете тази стъпка, пак има домашна манджа за цялото семейство. Ако не сте на диета, сервирайте и хлебче с ястието.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта