Регистрация

Пилешко филе с броколи и бешамел

Пилешко филе с броколи и бешамел
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 854

Печени пилешки хапки с броколи под заливка от бешамел и коричка от кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава броколи около 500-600 г
  • сол и пипер
  • 4 с.л. зехтин
  • 500 г пилешко филе
  • 1 ч.л. риган
  • 100 г масло
  • 3 с.л. брашно
  • 1 л пълномаслено прясно мляко
  • щипка индийско орехче
  • 100 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Пилепкото месо нарежете на хапчици, прехвърлете в йенска тава и поръсете със сол, риган и пипер. Покапете с 2 с.л. зехтин и разбъркайте. След това заравнете.

2. Броколите накъсайте на съцветия, измийте и разполовете всяко цветче. Поръсете със сол и пипер, покапете с 2 с.л. зехтин и подредете с цветовете нагоре върху пилешкото месо като забучите дръжките между месцата.

3. Маслото сложете в тиган или касерола и подгрейте на умерен огън. Щом се разтопи при непрестанно бъркане добавете на части брашното. Ще се получат трохи. Тях започнете при непрестанно бъркане да заливате с млякото докато се абсорбира цялото. Намалете котлона и бъркайте докато сосът се сгъсти. Овкусете го със сол, пипер и индийско орехче и залейте с него броколите.

4. Сложете капак или покрийте с фолио. Пъхнете във фурна и включете на 200 градуса. Гответе 40 минути.

5. Рендосайте кашкавала. Отхлупете ястието и поръсете с кашкавал. Върнете във фурната на същата температура за още 10-12 минути. После е готово за хапване.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта