Регистрация

Плодова пита с желиран йогурт и ягоди

Плодова пита с желиран йогурт и ягоди
Трудно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 2381

Торта Плодов рай с два ванилови блата и плънка от пюрирани плодове с йогурт и желатин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За блата:

  • 4 яйца
  • 320 г захар
  • щипка сол
  • 40 г царевично брашно
  • 120 г бяло брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 2 опаковки ванилия
  • 1 портокал

За плънката:

  • 600 г кайсии
  • 900 г ягоди
  • 200 г захар
  • 1/2 пакет канела
  • 250 мл плодов йогурт
  • 30 г желатин

За украсата:

  • 150 мл сладкарска сметана
  • 3 с.л. захар
  • заделени ягоди и кайсии
  • 1 киви
  • други плодове по желание (всичко без банан)
  • 20 г желатин
  • кокосови стърготини по желание

Начин на приготвяне:

1. Накиснете желатина в малко хладка вода, за да набъбне.

2. Измийте ягодите и кайсийте. Махнете ципи и костилки и нарежете плодовете в тавичка или тенджерка на късчета. Засипете със захарта и оставете да кипнат. Добавете канелата. Махнете от огъня и веднага сипете желатина. Разбъркайте хубаво и оставете настрана.

3. Сега се залавяме с блата. Първо се разбиват две яйца със 160 грама захар и щипка сол. После при непрестанно бъркане добавяме 20 г нишесте, 60 г брашно и 1/2 ч.л. бакпулвер. Разбийте добре и продължете като добавите една ванилия и половината кора на портокала, заедно с малко сок от него. Разбийте до хомогенност.

4. Изсипете блата в намаслена и покрита с хартия за печене кръгла тавичка с диаметър 26 см. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15 минути. Не вадете от тавата преди да се е охладил, защото ще се сучпи.

5. Докато първият блат се пече, приготвяме по същия начин и втория, а след това изпичаме и него.

6. В още топлата плодова смес изсипваме йогурта и разбъркваме. След това редим тортата, като най-лесно ще е във формичка с регулиращи се стени. Поставя се блат, после се изсипва плодовото желе и отгоре се покрива с втория блат. Прибира се в хладилник за няколко часа.

7. Украсата се прави като разбивате сметаната на пяна със захарта. Желатинът се набъбва в 2 с.л. студена вода, а после се кипва. Плодовете се нарязват на желани формички, а кокосовите стърготини можете да запечете до позлатяване на сух тиган. Тортата се поставя в поднос по възможност с капак, маже се със сметана, отгоре се редят плодове и се намазват обилно с желатин, който ги пази да не потъмнеят. На финала страниците внимателно се поръсват с кокосовъте стърготини. Сладкишът се прибира отново в хладилник.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта