Регистрация

Пържено пиле по филипински

Пържено пиле по филипински
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 6280

Вкусно пържено пиле със свинска мас.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1-½ кг прясно пиле, нарязано на порции
  • 1 ч.л. смлян черен пипер
  • 6 с.л. рибен сос
  • 2 с.л. сок от мини портокал каламондин (или лимонов сок)
  • 1 ½ ч.ч. свинска мас или зеленчуково олио (свинската мас придава по-богат вкус на пилешкото месо)

Начин на приготвяне:

1. Измийте и почистете пилето. Подсушете с хартиена кърпа.

2. Овкусете с черен пипер, като сложите и под кожата на птицата.

3. В купа, смесете рибения сос и лимоновия сок. Мариновайте пилето в тази смес за 1-2 часа, с кожата надолу, като го обръщате на равни интервали.

4. В дълбок уок или тенджерка сгорещтете мазнината на силен огън. Внимателно поставете парчетата пилешко (по 3-4 или колкото се съберат, така че да се изпържат от всички страни без да си пречат) и намалете огъня. Изпържете цялото месо на маслена баня до златисто-кафяво.

5. Поднесете с кетчуп и лют сос по желание.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта