Регистрация

Домашен бекон от свински гърди на руло

Домашен бекон от свински гърди на руло
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1090

Домашен свински колбас или руло от свински гърди с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг обезкостени свински гърди на цяло парче с мазнинка по тях
  • 4 скилидки чесън
  • 1,5 ч.л. едрозърнеста горчица
  • 1 с.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 2 дафинови листа

Начин на приготвяне:

1. Намачкайте чесъна и добавете при него солта, пипера и горчицата. Разбъркайте на паста.

2. Парчето гърди разрежете през средата на дължината на две по-къси парчета. Всяко от тях разполовете през средата на дебелината като не режете докрай. Така се образуват две по-дълги и тънки ленти бекон. Намажете ги двустранно с чесновата паста и хубаво втрийте.

3. Сложете по един дафинов лист в началото на парчето и навийте парчетата свински гърди на две рула така, че дафиновите листа да останат в средата на рулата. Стегнете хубаво с конец.

4. Сложете в плик за печене, вържете го и приберете в хладилника за 12 часа. Извадете от хладилника 1 час преди готвенето, за да починат на стайна температура. Не развръзвайте плика.

5. Поставете плика с рулата в тава и пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути. Не дупчете плика, за да се готви свинското на пара.

6. Извадете и внимателно разрежете горната част на плика. Върнете на същата температура рулата, за да се запекат за още 20 минути.

7. Сервирайте топли с гарнитура по желание или като мезе. Можете да използвате и за плънка на сандвичи или топинг на пици.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 14 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта