Регистрация

Домашен течен шоколад за деца



Домашен течен шоколад за деца
Лесно   |   Порции 300 мл   |   Видяна: 1863

Детски шоколад с ядки и масло гхи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Колко трансмазнини има в любимия на децата течен шоколад, купен от хранителната верига? На този въпрос Ути Бъчваров не може да отговори, но намира как да спасим малчуганите от поредните вредности на хранителната индустрия, които изкушават с очарованието на вкуса си. В предаването Бързо, лесно, вкусно се разкрива домашна рецепта за течен шоколад, в който няма консерванти, вредни мазнини, подобрители, оцветители и дори бяла захар. Всичко може да бъде сготвено и с грижа за здравето. Ето как:

Най-тежката финансова част е купуването на белени сурови лешници, които излизат около 4 лв. Но си заслужава. Те се запичат съвсем кратко на сух тиган и започват да ухаят на ядки по изключителен начин. Следва да се превърнат в брашно с помощта на блендера. После към тях се добавя какао на прах, по желание брашно от рожков, мед на вкус (около 1-2 с.л.), мляко и масло. Ути Бъчваров използва масло гхи, защото е най-пречистено и полезно. Всичко се пюрира на паста, докато се превърне в идеален крем за мазане.

По желание можете да добавите есенция ванилия, канела или есенция ром. Ако го готвите за възрастни, можете да подлютите с щипка чили на прах или да поръсите с едри кристалчета сол. Малко крокант също ще си върви. А най-важното е, че има любимия крем за мазане на закуска, но в здравословен вариант. Гледайте видеото, за да наблюдавате как точно се приготвя.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта