Регистрация

Свински джолан в земен гювеч

Свински джолан в земен гювеч
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 20014

Печено свинско в гювеч с гъби и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 броя предни свински джолана
  • 1 средна глава целина
  • 3 големи глави кромид лук
  • 3-4 средни моркова
  • 250 грама гъби печурки
  • 10 тина връхчета розмарин
  • сол на вкус
  • смлян черен пипер на вкус
  • червен пипер на вкус
  • 150 мл. вода
  • 100 мл. червено вино
  • 3 дафинови листа
  • 5-6 лъжици олио

Начин на приготвяне:

Натриваме джоланите със сол, смлян черен и червен пипер на вкус.

Нарязваме всички зеленчуци на шайби. Объркваме ги и леко подправяме с малко сол.

В земен гювеч на дъното слагаме 2-3 лъжици олио и като основа разпределяме  половина от нарязаните зеленчуци . Върху тях разполагаме овкусените джоланчета. Около тях поставяме розмарина и дафиновите листа. Отгоре слагаме останалите зеленчуци. Равномерно изливаме виното и водата върху наредените продукти. Слагаме капака на гювеча и пъхаме в печката. Около 40 минути печем на 200 градуса и около 2 часа на 150 градуса.

Сервираме с картофи по желание.

Добър апетит!

печено свинско в гювеч със зеленчуци

желиран джолан с гарнитура от гъби и картофи

печен джолан за зимата

вкусно и апетитно свинско

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 3:30 часа

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
4
4 мн. добре
1
3 става
2
2 едвам
2
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта