Регистрация

Френски еклери или паста светулка



Френски еклери или паста светулка
Трудно   |   Порции 12 броя   |   Видяна: 1346

Десерт с тесто паташу и крем роза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Апетитни домашни еклери от парено тесто с млечен крем с брашно, масло и жълтъци готви Иван Звездев, за да покаже, че любимият френски соцдесерт може да бъде направен и у дома. Това са оригинални еклери с въздушна основа, пълна с плътен ванилов крем и получили нежна заливка от шоколад. Как се спретва тази идилия, се представя в канала Кухнята на Звездев, а клипът убеждава, че всеки човек, зареден с неободимите продукти и доза търпение, може да сътвори сладкарската идилия в собствената си кухня.

Първо се прави кремът, защото трябва да изстине. За него се кипва мляко със захар. Част от него се изсипва при разбити с брашно жълтъци, а след това всичко се връща в тенджерата и се кипва. Когато стане гъста смес, се ароматизира с ванилия и се гланцира с масло. После се покрива, за да не хваща коричка и се оставя да изстине на стайна температура.

Следва направата на паташу или парено тесто. За него се кипва мляко с вода и малко сол и захар. Добавя се брашно и масло и се бърка до получаването на правилната смес. Каква е тя и как се контролира температурата - гледайте в клипа. Полученото тесто се прехвърля в купа и се бърка с миксер при добавянето на яйца. Когато е готово, се прехвърля в пош и се оформят еклерите. Пекат се на 190 градуса с вентилатор около 22 минути. После се оставят на леко открехната фурна за още 15 минути.

На финала еклерите се пълнят с крем и по желание се топват в разтопен в малко сметана шоколадов кувертюр. Ако имате търпение да ги оставите за 1-2 часа да починат преди хапване, ще се радвате на още по-добър резултат. Как се прави всичко това - разберете от видеото на Звездев по-горе. В него ще видите и точните продукти за тази рецепта.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта