Регистрация

Пилешка кавърма с дробчета в гювече



Пилешка кавърма с дробчета в гювече
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 745

Дроб кавърма с пилешко, лук и чушка, изпечена в гювечета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пилешко в гювечета  - народна храна за цялото семейство и апетитно представяне на българката кухня пред чужденците. Особено когато гювечетата са направени с деликатен винен сос и два вида пилешко месо - дробчета и филе. А как се приготвя тази вкусотия, показва Иван Звездев в канала си Кхнята на Звездев. Видеото можете да гледате по-горе, а направата е лесна.

Дробчетата се мариноват със сол, пипер, чубрица и малко соев сос. Лукът се задушава в мазнина, добавя се чушка, а след това и наситнено пилешко филе. Овкусява се с джоджен, налива се бяло вино и се готви до изпаряването му. Добавят се дробчетата и ястието се прехвърля в гювечета, които се запичат за 25-30 минути. А после можете да се насладите на вкусна протеинова храна и идеално мезе за вино. Гледайте видеото, за да научите точните продукти и стъпки на направа.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта