Регистрация

Пържени бутчета с корнфлейкс и подправки



Пържени бутчета с корнфлейкс и подправки
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 887

Панирани бутчета с марината от кисело мляко и коричка от царевичен чипс с билки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Да се изпържи пилешкото не е най-полезният вариант за готвене на иначе нискокалоричното месо. Но пък е страшно вкусно и подканя да се отвори една биричка, докато се хруска месото с панировка от корнфлейкс и ароаматни подправки. Все веднъж можете да си го позволите. А как да си го сготвите, за да е наистина вкусно и апетитно - показват в канала Dazzle Spoon.

В тенджера се кипва вода, бутчетата се пускат във врящата вода и се държат там 15-тина минути. Отпенете след 5 минути, а ако искате да използвате бульона за друга гозба, можете да добавите в него парчета лук, дръжки магданоз, обелки от моркови или други остатъчни зеленчукови продукти като целина например. Докато пилешкото ври в един съд се разбива киселото мляко с малко вода, яйце и сол, а в чиния се смесват брашно, натрошен корнфлейкс и типичните подправки за пилешкото на KFC - джинджифил, сладък пипер, чесън на прах, сухи мащерка, босилек и целина. Посолява се и се разбърква.

Готовите и леко охладени бутчета се овалват в киселото мляко, след това в сухите съставки и после се пържат в сгорещено на умерен огън олио. Вадят се в чиния, застлана със салфетка или домакинска хартия. А после се поднасят - със зеленчуци или пържени картофи. И бира, сетествено!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта