Регистрация

Пилешки кюфтета по италиански



Пилешки кюфтета по италиански
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 751

Топчета от пилешка кайма в сос с босилек, домати и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Кюфтенца от пилешка кайма с италиански подправки в доматен сос се готвят в канала Всегда Вкусно, за да представят апетитна рецепта за пикантни домашни мини кюфтета с чеснов дъх, люта нотка и апетитна коричка. Всеки може да сготви тази лесна храна и да зарадва семейството и близките си, а как се прави ястието, гледайте във видеото.

Каймата се замесва със сол, пипер, чесън на прах, магданоз, галета, лук и настърган пармезан. Добавя се яйце и продуктите се объркват заедно. Можете да оставите да почине докато направите соса. За него се запържва лук с чесън и доматен концентрат. Добавя се доматено пюре, регулира се със захар и се овкусява с босилек, сух чесън, сол и пипер. По желание се ръсва лют пипер.

От сместа с каймата се оформят 30-тина малки кюфтенца. Редят се върху набрашнена повърхност и се поръсват през цедка с още брашно. Готвят се в намазнен тиган на силен огън за по 2 минути от страна - колкото да се запечатат. После се потапят в ароматния доматен сос и се оставвят да къкрят под капак за 20 минути. А на финала имате страхотни домашни кюфтета. Списък с точните продукти можете да видите ТУК, а във видеото наблюдавайте как се прави тази кулинарна идилия.

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта