Регистрация

Модерен пататник с риба тон



Модерен пататник с риба тон
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1078

Пататник с кашкавал, риба и варени яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пататникът може да е нещо повече от запечени рендосани картофи с масло, сирене и подправки. Доказва го каналът Хапка по хапка, като прави печен пататник на фурна с плънка от доматено пюре, варени яйца и риба тон. Ако ви изглежда прекалено странно, можете да замените рибата със запръжка от лук и кайма и да стане нещо като "пататник болонезе".

Първо се сваряват картофите и част от яйцата. Следва да намачкате картофите на едро пюре в компанията на подправки по избор, разбити сурови яйца и щедро количество масло. Авторите слагат сол и магданоз на прах, но можете да заложите на балканска чубрица, мащерка и сминдух, които да побългарят аромата. В намаслена тава се разпределя половината картофено пюре, после се намазва с доматен сос и отгоре се разпределя рибата или месото. Върху тях полягват резени варени яйца. Залива се с другата половина картофи и се заравнява. Поръсва се с подправки.

Тук предлагаме да сложите кашкавала не в началото на печенето, а към края, за да запази сочността си и да не прегаря. А останалото е лесно - 190 градуса за 45 минути и ястието е готово.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта