Регистрация

Коледни арменски сладки с масло и ядки



Коледни арменски сладки с масло и ядки
Лесно   |   Порции 30-40 сладки   |   Видяна: 3076

Коледни масленки с ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 15.12.2017

Едни от най-лесните сладки са арменските сладки, които представляват масленки с ядки, оваляни в пудра захар след изпичане. Те имат приятна хрупкава маслена тектура, уникален вкус и красива визия. Тях можете да направите непосредствено преди Коледа, ако сте закъснели със сладкишите. Защото не е необходимо да престояват преди консумация.

Започваме с елементарната направа като вадим масло да се отпусне на стайна температура. После го прехвърляме в купа и с миксер го разбиваме с бяла и ванилова захар. Ядки шамфъстък или други ядки по избор нарязваме на ситно с нож и добавяме в сместа. Накрая вкарваме и брашното и замесваме тесто. Пускеме фурната да загрява на 160 градуса и през това време вършим остатъка.

Застиламе тава с хартия за печене и започваме с ръце да оформяме кръгли топчета, които редим в съда с отстояние, тъй като се разширяват и спихват при печене. Ще ви трябват минимум 2 тави. Готвим за 15 минути и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО чакаме да се охладят, преди да пипаме сладките, защото докато са топли, са много разпадливи.

На финала в купичка смесваме пудра захар с ванилова захар и овалваме хубаво всяка сладка в сместа. Подреждаме в поднос и коледните сладкиши са спасени.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
2
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта