Регистрация

Кексчета от бисквити с крем сирене



Кексчета от бисквити с крем сирене
Средно   |   Порции 12 мъфини   |   Видяна: 1425

Многопластови мъфини с какаови бисквити, крем сирене, сметана и черешка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 21.04.2017

Ето вкусни и красиви десертчета, които можете да направите през уикенда и да зарадвате с тях цялото семейство. Или пък да ги сервирате като луксозен завършек на една изискана вечеря, защото са хем много приятни на вкус, хем могат да грабнат сърцата с уникална визия. Те представляват кулинарна кръстоска между мъфини и чийзкейк с няколко различни по цвят пласта, пухкав крем, сметана и черешка за разкош. Ето и как се правят:

Първо тъмни какаови бисквити се смилат в блендер, след това се заливат с разтопено масло и се бъркат хубаво до пълно смесване. Това е основата на къпкейковете, която вече можете да настаните в индивидуалните формички, като ги напълните около 1/3. Следва да се направи крема, като за него се разбиват крем сирене със захар, ванилия и яйца. После се разделя и в по-голямата част се добавя течен шоколад. С шоколадовия крем пълним къпкейковете, с белия правим пласт за заравняване. После ги пускаме да се пекат на 170 градуса за около 20 минути.

А след като извадим малките кексчета от формичките, ги гарнираме с бита сметана и коктейлна черешка. Такъв сладкиш можете да видите в луксозните сладкарници, а вече да направите и у дома си. Не е сложно.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта