Регистрация

Черешката на тортата - сезон 10, епизод 13, част 1



Черешката на тортата - сезон 10, епизод 13, част 1
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 3075

Есил Дюран готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Есил Дюран

Първа част

Излъчен на 31.01.2018

Тази седмица пет звезди ни сервират пет вечери и петзвездно забавление. Петстепенното меню на Черешката включва: певицата, на която само името е по-голямо от таланта - Прея Ейрин-Комфорт-Рекс Осасей; актьорът, чиято мутра е перфектна, за да играе мутра - Кирил Ефремов; тежката артилерия на по-лекия музикален жанр - Есил Дюран; едно момче за пример - младият предприемач и иноватор - Любомир Янчев и доказателството какви Мис България имахме на времето - ослепителната Славена Вътова. А и тази седмица звездите ще панира кулинарният звяр Шеф Иван Манчев.

Тази вечер сме на гости при хасковския славей, фолкдивата с джаз наклонности - Есил Дюран. Разбираме, че е свикнала да готви по задължение, затова задължително я гледаме под микроскоп. След стегнато пазаруване, тя се вмъква в кухнята на ресторанта, в който планира да посрещне гостите си и бързо се захваща за работа. Обещава да направи тематично меню от Близкия Изток. Нервите й обаче сякаш не издържат на нарпежението защото се появяват съмения коя храна е овкусена и коя - не. Солта се лее като захар на детски карнавал, а всичко се готви на око. Въпреки липсата на мерки и теглилки, пък и на опитване от страна на готвача, Есил си спечелва поздравления от Шеф Манчев като прави:

1. Типична Балканска редена салата от домати и краставци с плочка сирене.

2. Арабски хумус, обогатен с печени чушки.

3. Предястие от пълнени патладжани с телешка кайма, отгоре резени домати и мазнинка.

4. Основно от печени агнешки котлети с две гарнитури - пюре от спанак и булгур с доматен сос.

5. Десерт от ягоди и чия (чиа) или заквасена сметана с маскарпоне и цедено кисело мляко, разбити със семена чия, подсладени със стевия и поляти с пюрирани ягоди.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта