Регистрация

Черешката на тортата, сезон 10, епизод 21, част 1



Черешката на тортата, сезон 10, епизод 21, част 1
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 4947

Алфредо Торес готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Алфредо Торес

Първа част

Излъчен на 12.02.2018

Тази седмица в Черешката ни чака невиждано гостоприемство, невиждано любезни гости, невиждани изненади, невиждани скандали и невиждани оценки. Тази седмица крилце или кълка сервират: най-прясната Мис Плеймейт Нора Недкова; човекът, който владее по-добре езика на тялото, отколкото българския език - Алфредо Торес; последната модна тенденция, стилистът и гримьор на звездите - Валентин Кулагин; човекът, който се радва, че вече е "слаб" режисьор - Люси Иларионов и актрисата, която мина по червения килим, но не в Нови Хан, а в Кан - Борислава Стратиева. А и тази седмица сармите на звездите ще свива Шеф Иван Манчев.

Седмицата на невижданите събития открива танцьорът Алфредо Торес, който обещава кубинско меню с много страннсти за българското небце. С танцова стъпка потегля към пазара, където граби продукти без списък, но с особено ясна цел в ума си. В търсене как да направи любимата си салата Хавана във вариант Шопска салата, Алфредо измисля име на студеното си предястие - салата Софикана и обещава да обедини в нея всякакви странности. Наблюдаваме го да се затруднява с имената на продуктите, но мисията с пазаруването е изпълнена.

После влиза в кухнята на любимото си заведение с латиноамерикански акцент и се захваща да готви. Съчетава традиционни продукти в много нетрадиционни комбинации, но въпреки абстракцията на менюто, то е удобрено с възторг от Шеф Манев, който признава, че би опитал тези рецепти, за които не е чувал в кариерата си на Шеф готвач. Ето и с какви ястия днешният домакин разпали любопитството на вещия кулинар.

1. Салата Софикана - студено предястие от варени макарони с майонеза, риба тон, варени яйца, лук, пресен ананас на кубчета и домати. Всичко това смесено заедно и обявено за предястие.

2. Тамалес - тук в купа се изсипва царевица от консерва, залива се с мляко и се разбърква с царевично брашно. След това сместа се пюрира. Отделно в тиган се задушават чушки, лук и чесън. Добавят се към царевичния сос и се рабъркват. После сместа се разпределя в найлонови пликове за храна и се увива хубаво. Те се опаковат в алуминиево фолио. Подгрява се вода и царевичните вързопи се пошират в нея. Е - няма такова ястие.

3. Гарнитура за основното - черен боб с доматено пюре, кимион, дафинов лист, лук и чесън.

4. За основно - телешки риб-ай стек, маринован в сок от портокали и лимони.

5. За десерт Dulce de coco con queso (Дулсе де коко кон кесо) или смесени заедно кафява захар, кокосови стърготини и рендосан кашкавал. След това се подгрява до получаването на обща маса и се чака да изври водата от нея.

Рейтинг и коментари

5 отлична
4
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта