Регистрация

Шоколадов кекс червено кадифе с глазура



Шоколадов кекс червено кадифе с глазура
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 1338

Сладкиш червено кадифе с коричка от крем сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Сладкишът, познат под името Червено кадифе в основния си вариант представлява кекс с добавка на червена боя. Оцветителят обаче придава уникална визия на обикновените бабини кексове и затова рецептата се е наложила в световен план. Браунито пък е десертче, което радва с шоколадовя си акцент любителите на какаовите сладости. А кулинарната влогърка Диди решава да обедини рецептите за брауни и червено кадифе в един сладкиш, като му добави и коричка на чийзкейк. Това е смело сладкарско импровизаторство, чиито краен резултат е зашеметяващ и не много сложен десерт, способен да се хареса на всички.

Започваме с разтапянето на половин шоколад с едно малко пакетче масло на водна баня. Не се опитвайте да топите директно на котлона, защото силната температура ще загори шоколада и маслото и те ще придобият неприятен вкус. Готовата шоколадова смес дърпаме от водната баня и оставяме настрани да се охлади, за да не пресече яйцата, щом я добавим в тестото. Сега вече можем да преминем натам, като разбием яйца със захар и добавим ванилия. Оцветяваме с готварска боя. Малко количество е достатъчно. После изсипваме шоколадовото масло и на малки порции прибавяме брашното. Готовото тесто прехвърляме в правоъгълна тава, застлана с хартия за печене. Тя ще ни помогне да извадим сладкиша по-лесно, но не забравяйте, че не бива да се опитвате да го вадите преди да се е охладил хубаво - ще се счупи или разрони, ако е топъл.

Остава да си направим и чийзкейк глазурата като просто разбием два пакета крем сирене с ванилия и захар. Разпределяме внимателно върху сладкиша и печем на 180 градуса за около половин час. После охлаждаме и вадим. Бъдете сигурни - колкото е красиво, толкова е и вкусно.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта