Регистрация

Сметанови макарони с наденица и лук

Сметанови макарони с наденица и лук
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 703

Макарони с наденички, лук, домати и сметанов сос, сготвени на тиган без предварително варене на пастата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 2-3 с.л. олио
  • 300 г от любимата ви наденица
  • 2 скилидки чесън
  • 2 червени твърди домата
  • 250 г дребна паста - макарони, радиаторе, фусили или друго по желание
  • 300 мл вода
  • 200 мл млечна незаквасена готварска сметана
  • сол и пипер
  • 1 ч.л. сух риган
  • 100 г настъргано твърдо сирене от вид по избор
  • листа магданоз или копър за поръска при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Лука наситнете, наденицата нарежете на овали с дебелина около 1 см., а доматите - на кубчета.

2. Сгорещете олиото в голям тиган на умерен огън и изсипете лука. Бъркайте 4 минути. Добавете наденичките и гответе още 5 минути при периодично мешане.

3. Прибавете доматите и пастата, размешайте и залейте с водата и сметаната. Овкусете със сол, пипер и риган и докато чакате да кипне, пресирайте отгоре скилидките чесън.

4. Щом сместа заври намалете леко котлона, сложете капак и оставете да се готви 15 минути.

5. Разбъркайте, поръсете с рендосаното сирене и изключете котлона. Оставете тигана на него като сложите капака за още 5 минути.

6. Пресипете ястието в индивидуални порции и поръсете с пресни листенца зелена подпрвка. Поднесет топло.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта