Регистрация

Стерилизирани кисели краставички в буркани



Стерилизирани кисели краставички в буркани
Средно   |   Порции 10 буркана   |   Видяна: 2378

Кисели корнишони в буркани.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Киселите краставчки са страхотна зимнина и перфектен начин за инстантна салата в студените дни. С тях можете да си направите любимите разядки - Руска салата и Снежанка или просто да отворите капачката и да схрускате полусвеж зеленчук, когато е извън сезон. Идеална гарнитура към печени мазни мръвки са, обогатяват добре картофената салата и носят страхотен привкус на домашните сандвичи и пици. Как да си ги направите - сочни, хрупкави и свежи - показва Миро в канала си Готвене за начинаещи.

Първо краставичките се накисват във вода, за да се измие по-лесно пръстта от тях. После се мият индивидуално на ръка и се режат "дупетата". В 1 буркан от 700 мл се слага по 15 г сол и захар, 50 мл оцет, по 10 зърна синап и черен пипер, няколко резена лук, сушен копър и по около 400 г краставички. Налива се вода догоре и се затварят капачките.

Остава да подредите бурканите в тенджера, да налеете вода със стайна температура, която да покрива бурканите и да кипнете. Щом заврят, се засичат 5 минути и се махат от котлона. Отлива се част от водата и още врелите буркани се редят с капачките надолу за 24-48 часа. Посе се обръщат и се провеярява дали капачките пукат. Ако не - можете да приберете в долапа. Поддаващите капачки намаляват трайността на туршията, затова е добре такива буркани да се хапнат по-скоро. А как точно да постигнете свежестта и хрупкавостта на домашни кисели краставички - гледайте във видеото на Миро по-горе.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта