Регистрация

Яйца Бенедикт - уникален сандвич за закуска

Яйца Бенедикт - уникален сандвич за закуска
Лесно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 2126

Сандвичи с шунка и печени яйца, поднесени с маслен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 кръгли слайса шунка или роле
  • 6 яйца
  • 3 жълтъка
  • 1/2 ч.л. оцет
  • 100 г масло
  • 4 с.л. лимонов сок
  • сол и черен пипер на вкус
  • 3 питки за сандвичи (оригинално се прави със солен английски мъфин)

Начин на приготвяне:

1. Намаслете формички за мъфини и подредете в тях на дъното резените колбас. Отгоре чукнете по едно яйце. Покрийте с флио и запечете на 180 градуса за 8-10 минути.

2. Разтопете маслото на водна баня.

3. Пак на водна баня поставете купика, която едва да се допира до водата или просто да се готви на пара. В нея добавете жълтъците и оцета и с телена бъркалка разбивайте няколко минути. На бавни порции долейте и маслото. Бъркайте още няколко минути на водна баня докато сосът започне да се сгърстява.

4. Махнете от котлона и добавете лимоновия сок, сол и пипер. Разбъркайте добре.

5. Разполовете питките или мъфините през средата по дължина, за да се получат 6 основи за яйцата по бенедиктски.

6. Запечете на плоча съвсем кратко.

7. Сглобете закуската като поставите най-отдолу в чиния запечен хляб, след това шунката с яйцето и отгоре полеете с масления сос.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта