Регистрация

Шоколадов салам с кондензирано мляко

Шоколадов салам с кондензирано мляко
Средно   |   Порции 3 салама   |   Видяна: 2841

Сладък салам с бисквити, какао, масло и кондензирано мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100 г стафиди
  • 50 мл коняк или ликьор
  • 400 г чаени бисквити
  • 2 ч.ч. (280 г) какао на прах
  • 350 г масло
  • 150 г бадеми, лешници или орехи
  • 1 консерва кондензирано мляко
  • 1 с.л. пудра захар за поръска

Начин на приготвяне:

1. Залейте стафидите с ароматния алкохол и ги оставете да се напоят за 15-тина минути.

2. Маслото разтопете на водна баня.

3. Натрошете на ръка или нарежете с нож бисквитите. Не ги пускайте в чопър или блендер, защото ще станат на прах. Пресипете ги в голяма купа.

4. Добавете избраните от вас ядки, нарязани на парченца, какаото, кондензираното мляко, разтопеното масло и стафидите с все алкохола, в който са киснали. Разбъркайте добре.

5. Приберете в хладилник малко да се стегне. През това време застелете рогозка със стреч фолио. Сложете в средата на стреча 1/3 от сместа и с въртеливи движения я оформете на салам. Оставете си я увита в стреча, захванете добре двата края (може да направите просто възел или да вържете с конец. Приберете в хладилника. Повторете "упражнението" и с другите два салама - от тази доза се получават три.

6. Дръжте в хладилник поне 12 часа преди разрязване. Режете с остър нож и по желание поръсете или овъргаляйте салама в пудра захар за разкош.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 12 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта