Регистрация

Шоколадови бисквити с плънка от крем сирене



Шоколадови бисквити с плънка от крем сирене
Трудно   |   Порции 30-тина броя   |   Видяна: 1216

Чийзкейк бисквити с коричка от шоколад и млечна сърцевина.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Шоколадовите курабийки са любими на малки и големи за закуска или прихрупване през деня. Но в канала Sugar Crystal Kitchen вдигат летвата на трудността и вкуса, като показват как се правят чийзкейкове от бисквити или бисквитено тесто, което увива млечен пълнеж в сърцевината си. Десертът е елегантен и много красив, пленяващ на вкус, но изисква повечко работа, особено ако смятате да бъркате на ръка. Направата не е сложна, стига да спазвате стъпките.

Първо в купа на водна баня се разтапят 300 г тъмен шоколад с 60 г масло до образуването на течен шоколад. 250 г крем сирене се разбиват с 50 г бяла захар до получаването на кремообразна смес. В друг съд 250 мл сладкарска течна сметана се разбива на пяна и после се добавя към крем сиренето. От получената смес с пош се правят топчета и се замразяват.

А докато престояват във фризера, се заемаме с тестото. В купа се смесват 90 г брашно с 1/2 ч.л. бакпулвер, щипка сол и 2 с.л. какао. Отделно се разбиват две яйца с 200 г кафява захар. Когато се получи крем, към него се добавя разтопения и леко охладен шоколад и сухите съставки. Полученото тесто се изсипва в лист стреч фолио и влиза във фризера за 15 минути, за да се стегне.

От тестото се режат парчета и с ръце се оформят на сплеснати блатове. Как точно - гледайте в клипа. Между всеки два се слага по замразено парче с крем сирене и се завива на топчица. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10 минути. А после ще видите каква идилия ще излезе от печката.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта