Регистрация

Швейцарски стек с гъби

Швейцарски стек с гъби
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2169

Поднесете с пюре от царевица и задушен лилав карфиол.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 телешки стека
  • сол, пипер и брашно за овалване
  • олио за запечатване на месото
  • 1 с.л. масло
  • 1 малка глава лук
  • 1 чесън
  • 1 консерва гъби
  • 1 ч мляко
  • 2 с.л. брашно
  • 2 с.л. китайско вино за готвене (по желание)
  • 1 кубче телешки бульон

Начин на приготвяне:

1. Овкусете стековете със сол и пипер. Потопете в брашно и изпечете с малко мазнина на много силен огън до леко покафеняване. Заделете.

2. Сложете в тиганчето маслото и го разтопете. Добавете нарязания лук и чесъна. Сотирайте до полу-прозрачност. Добавете 2 с.л. брашно и направете сос. Малко по малко прибавете млякото и ако е необходимо, още вода. Сложете воното, бульона и гъбите. Заделете.

3. Изсипете соса върху месото в йенски съд и печете във фурната на 175ºC за 30 мин.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта