Регистрация

Шафранов ориз с масло

Шафранов ориз с масло
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 17384

Изискана гарнитура с ориз, шафран и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • шафран
  • кипяща вода
  • 2 скилидки чесън
  • 1/2 малка глава лук
  • 3 ч.ч. сварен ориз
  • 3 с.л. масло
  • сол

Начин на приготвяне:

1. Накиснете шафрана в 2-3 с.л. гореща вода (сварена на колтона) в малка купа за 15 мин.

2. Разтопете маслото в тиган и добавете нарязаните на кубчета лук и чесън. Задушете ги в масло за няколко минути, но без да се карамелизират.

3. В друг съд сложете сварения ориз и го натрошете като разбърквате на слаб огън. Отцедете водата на шафрана отгоре и разбъркайте, за да се покрие оризът. По желание сложете още вода при шафрана, за да се накисне и да отдели аромата си. Може да я използвате след това по същия начин. Ако използвате прясно сварен отиз, го оставете на умерен огън за известно време, за да се изпари излишната течност, преди да добавите шафрановата вода.

4. Добавете ориза при сместа от масло, лук и чесън и овкусете със сол, ако е необходимо - ако маслото е солено, може да не е нужна повече сол.

5. Разбъркайте и поднесете като гарнитура към индийско къри.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
1
4 мн. добре
3
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай
anonymous03-06-2014
https://www.facebook.com/bgshafran

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта