Чурос - пържени испански бухтички
Поничкообразен десерт от Иберийския полуостров.
Необходими продукти:
- 250 мл вода
- ¼ ч.л. сол
- 125 г обикновено брашно, пресято
- 250 мл олио
- пудра захар или канелена захар за поръсване
Начин на приготвяне
1. Сложете брашното в огнеупорен съд и оставете настрани.
2. Смесете вода и сол в тенджера за сос.
3. Оставете да заври.
4. Изсипете ги върху брашното.
5. Бъркайте, докато се получи гладко тесто, което се отделя от стените на съда.
6. С лъжица сложете тестото в пош с голям накрайник.
7. Шприцовайте в горещо олио.
8. Като вариация, можете да шприцовате чуросите върху намазнена и набрашнена хартия за печене.
9. Пържете в дълбока мазнина, докато станат златисто кафяви.
10. Отцедете върху хартиени кърпи.
11. Поръсете с пудра захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ