Регистрация

Чили с месо и боб от консерва

Чили с месо и боб от консерва
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2601

Кайма, боб, ориз и подправки в невероятна комбинация.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г кайма
  • зехтин
  • 2 глави лук, нарязани на кубчета
  • 3 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 1 консерва нарязани домати
  • 1 консерва сготвен боб
  • 1 кубче телешки бульон
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 1 с.л. суха подправка телешко
  • 1 ч.л. лют червен пипер на люспи
  • 1 ч.л. бял пипер
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. лют червен пипер на прах
  • 1 ч.л. магданоз
  • смлян черен пипер
  • вода
  • бял ориз – според броя на порциите

Начин на приготвяне

1. Докато запържвате каймата в зехтина, пригответе лука и чесъна.

2. Когато каймата се запържи до златисто, прибавете лука и чесъна и запържете още 5 минути.

3. Добавете нарязаните домати и боба от консерва и разбъркайте старателно.

4. Прибавете стритото кубче бульон и доматеното пюре.

5. Оставете да къкри за около 5 минути - по време на целия процес може да ви се наложи да добавите и 1-2 супени лъжици вода.

6. Засилете отново котлона и добавете всичко останало - сухата телешка подправка, лютия червен пипер на люспи, белия пипер, червения пипер, лютия червен пипер на прах, листата кориандър и черен пипер на вкус.

7. Разбъркайте добре (тук отново може би ще трябва да добавите още малко вода), намалете котлона и оставете ястието да къкри 30-40 минути.

8. Проверявайте го от време на време и опитвайте на вкус. Може да се наложи да добавите още лют червен, черен или бял пипер и вода.

9. Когато ястието е готово, разбъркайте добре и сервирайте с бял ориз!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 ч.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта