Регистрация

Чеснова супа с пармезан

Чеснова супа с пармезан
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2220

Вкусна чеснова супа, която се поднася с хляб.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голяма глава чесън, разделена на скилидки, обелени и счукани
  • няколко стръка мащерка
  • 1 дафинов лист
  • сол
  • 5 жълтъка
  • 3/4 ч.ч. пармезан
  • 3 с.л. зехтин
  • 5 ч.ч. вода

Начин на приготвяне:

1. Кипнете и оставете да къкрят на слаб огън 5 ч.ч. вода с чесъна, мащерката и дафиновия лист, подправени с малко сол за 45 мин. След това извадете подправките и прецедете бульона.

2. Разбийте жълтъците, пармезана и зехтина. Застройте супата, като налеете лека-полека бульона към яйчената смес, за да се изравнят температурите им. След това разбъркайте за около 5 мин., или докато супата леко се сгъсти.

3. Поднесете с хляб.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта