Регистрация

Черешката на тортата - сезон 8, епизод 30, част 1



Черешката на тортата - сезон 8, епизод 30, част 1
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 3043

Актьорт Деян Донков се превръща в кулинарен експерт.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата, епизод 30, сезон 8

Излъчен на 10.07.2017

Първа част

Готви актьорът Деян Донков

Тази седмица в Черешката на тортата, освен че ще се насладим на качествена кулинарния, ще целуваме сом, ще пребаем на ястията, ще заложим на вкусотийте от детството, а накрая и ще влезем в кухнята на Господари на ефира. В последната седмица от сезона черешки на тортата ще станат: актьорът, който за първи път ще играе без сценарий Деян Донков; певицата, която заменя микрофона с котлона - Мона; репортерката, която заряза Господарите и идва при кулинарите - Ева Веселинова; диетоложката на звездите, която загърбва диетите - Енджи Касабие и отбора допълва най-готиния спортен журналист - Камен Алипиев-Кедъра. А и тази седмица личен кулинарен треньор на звездите ще бъде Шеф Иван Манчев.

В сезон 8 от Черешката на тортата всяка седмица Шеф Манчев поставя тематична задача, с която домакините трябва да се съобразят в поне едно ястие. За финал на сезона темата е "Любими гозби от детството" или иначе казано - всичко което мама и баба са правили, а на участниците им е харесвало. Идеята е да се пренесем там, където всички искаме да се върнем, но не можем - в детските безгрижни години. Това е финал с най-вкусните спомени, които могат да бъдат споделени.

Седмицата открива театралният хъш Деян Донков и готви с лично подарени ножове от своя учител Александър Морфов. Пазарува на колело и с вещина, а в кухнята е експерт, който обира овациите дори от критичното око на Шеф Иван Манчев. Едновременно успява да изпълни задачата за любимо ястие от детстовото и да го съчетае с модерната кухня. Ето и какво приготвя Деян Донков:

1. Салата от белени домати с босилек и домашно сирене.

2. Салата от листни зеленчуци с натрапчивото присъствие на рукола, нюанса на слънчогледови семки и всичко това гарнирано с пъдпъдъчи яйца и таен дресинг.

3. Топло предястие от перфектно направено домашно ризото със зеленчуков бульон, гъби и аспержи.

4. За основно - дунавски сом, филетиран и изпечен, а след това поднесен със сос Скордаля от орехи, босилек и чесън. А към него вървят варени картофи с масло и изискан бульон от рибешката глава със зеленчуци.

5. За десерт - чийзкейк, приготвен в домашната кухня и заснет на телефон с ръчно мачкани бисквити за основа, среда от разбити маскарпоне и крем сирене с лимонов сок и кора и глазура от сметана с шоколад, върху която полягват черешки.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта